Inside bets

Att satsa på vilken siffra som kommer att bli de vinnande är det som roulette handlar om. Dock kan du satsa på en mängd olika utfall och alternativ, allt för att kunna öka chanserna att just du ska vinna.

Vi har tidigare introducerat dig till så kallade outside bets, men förutom dessa kan du även spela på det som kallas för inside bets. Dessa satsningar innebär spel där du satsar på de olika alternativen som finns innanför det rutnät av siffror mitt på roulettebordet. Att spela på dessa alternativ har ofta en mindre chans till vinst, men när du väl vinner så blir utbetalningssummorna betydligt större. Vilka slags alternativ du vill spela på är därför någontign du får överväga innan du börjar spela. Här kommer i alla fall de olika alternativen av inside bets som finns när du spelar roulette.

Straight-up bet
Det här spelalternativet innebär att du satsar på en valfri siffra som du tror blir den vinnande. Det här spelalternativet är det enklaste, men även de som har minst chans att ge vinst. Du kan spela på alla siffror mellan 1 och 36, samt 0 (och 00 om den finns med på hjulet). Lyckas du gissa rätt vinnande siffra får du tillbaka hela 35 gånger dina satsade pengar, vilket är den högsta återbetalningen du kan få.

Split bet
Här spelar du på två siffror som du tror kan bli den vinnande. De siffror som du spelar på måste ligga bredvid varandra på bordet, antingen vertikalt eller horisontellt och då ha en linje mellan varandra. Det är på denna linje som du placerar dina marker om du vill spela. Chansen för vinst ökar då till 1 på 18 och vid vinst får du tillbaka 17 gånger din insats.

Street bet
I rutnätet på bordet är siffrorna placerade i nummerordning i rader om tre och med street bet kan du satsa på en hel rad. För att göra detta placerar du dina marker på utsidan av den rad som du vill spela på och du kan på så sätt spela på 1, 2 och 3 eller 4, 5, och 6 och så vidare. Oddsen att vinna här är 1 på 12 och din utdelning blir 11 gånger dina satsade pengar.

Corner bet
Vill du spela på fler siffror kan du välja att spela på corner bet, som låter dig spela på fyra siffror som alla är anknutna till varandra som i en fyrkant på bordet. För att markera vilka fyra siffror du vill spela på så placerar du dina marker i hörnet där alla fyra rutor går ihop med varandra. Det finns hela 22 corner bets att välja mellan och vid vinst får du tillbaka 8 gånger dina satsade pengar.

Five number bet
Ett lite mer annorlunda alternativ att spela på är Five number bet, som innebär att du tror på siffrorna 1, 2, 3, 0 och 00. Vill du satsa på detta alternativ placerar du din marker på skärningspunkten mellan siffrorna 0 och 1 och vid vinst får du tillbaka 6 gånger dina pengar. Jämfört med andra spelalternativ är denna utbetalning ganska låg och det är en av anledningarna till att inte så många tror på detta alternativ.