Outside bets

American_roulette_table_layout

När du spelar roulette så gäller det att gissa vilken av siffrorna i hjulet som blir den vinnande. Likt många andra casinorelaterade spel så finns det en mängd olika sätt som man kan satsa sina pengar på i roulette. De olika satsningar har olika stora chanser att ge vinst och därmed även olika stora vinstutdelningar. På roulettebordet så finns alla 36 siffror tydligt utskrivna i ett rutnät om 3 kolumner med 12 rader.

Förutom att lägga sina satsningar på dessa fält så finns det en mängd andra sätt som man kan spela på och dessa kallas för outside bets. Namnet kommer just av att man satsar sina pengar utanför rutnätet av siffror och dessa spelsätt är oftast enklare att vinna på. Här nedanför guidar vi dig genom de olika spelalternative som finns att välja mellan.

Färg
De olika siffrorna på hjulet är markerade med två olika färger, där varannan siffra i hjulet är röd och varannan siffra är svart. Genom att satsa på att det antingen blir en röd eller svart siffra som vinner har du en 50/50 chans att vinna och vinsten går jämnt ut. Detta betyder att du vinner lika mycket som du har satsat. Förlorar du däremot så får du ingenting tillbaka och förlorar även den summa som du har satsat. På roulettebordet finns det markerade fält med de olika färgerna och det är här som du ska placera dina marker om du vill spela på detta utfall.

Udda eller jämn siffra
Förutom färg kan du dessutom gissa på om det kommer bli en jämn eller en udda siffra som blir den vinnande. Eftersom hjulet har 36 siffror så finns det 18 av vardera, vilket gör att det likt när man spelar på färg finns en 50/50 chans till vinst. Även vinstutdelningen går till på samma vis, samt att det finns markerade fält där man placerar sina chips, beroende på om man tror på udda eller jämnt.

Lågt eller högt nummer
En annan satsning som också ger 50/50 chans är att satsa på om det kommer bli en låg eller hög siffra som vinner. Med låga siffror menas 1 till 18 och höga nummer är då från 19 till 36. Även för dessa spelalternativ finns det tydligt markerade fält att spela på.

Kolumner
Nedanför varje kolumn på bordet finns ett fält där man kan satsa på att en av siffrorna i den kolumnen kommer att vinna. Chansen att vinna är 1 på 3 och får två gånger din insats tillbaka om du vinner.

Dussin
På 36 siffror får man till tre dussin och du kan om du vill gissa på om det blir en siffra i det första, andra eller tredje dussinet som kommer att vinna. För att spela på dessa lägger du dina marker i något av fälten markerade med ”1st 12″, ”2st 12″ eller ”3st 12″. Även här får du tillbaka två gånger din insats vid vinst.